fbpx

Workshops

Yoga, persoonlijke groei, spiritualiteit

Workshops & XL lessen

Yoga voor de psoas
De psoas wordt ook wel “Spier van de ziel” genoemd. Een gespannen psoas kan veel  lichamelijke klachten veroorzaken zoals rugpijn, problemen met stabiliteit of pijn in de heupen. Daarnaast houdt de psoas niet verwerkte emoties vast. In deze les gaan we oefeningen doen om de psoas te ontspannen.

Dinsdag 5 maart a.s.

Cacao Ceremonie: Vier je vrouw-zijn
In deze workshop ga je onderzoeken wie jij bent als vrouw. Om je hart te openen starten we de viering met het drinken van cacao. In meditatie en visualisatie ga je belemmeringen afpellen en oude patronen loslaten zodat je tot je essentie komt. Muziek en beweging laten je in iedere cel voelen dat je leeft.

Vrijdag 8 maart a.s.

Vier de lente!
In deze workshop ga je de lange winter van je afschudden en een innerlijke schoonmaak houden. Met meditatie en visualisatie richt je je aandacht naar binnen. Beweging zorgt dat je levensenergie weer gaat stromen en je de uitbundige lente energie gaat voelen.

Vrijdag 22 maart a.s.

Let your chakra’s move!
In deze workshop gaan we door middel van beweging, meditatie en muziek alle chakra’s langs. Je gaat ontdekken wat in jou mag gaan stromen, waar jouw hart je naar toe wil bewegen en wat jij van jezelf mag gaan laten zien.

Vrijdag 29 maart a.s. (Goede Vrijdag)

Yoga Nidra & Klankschalen
Yoga Nidra is een yogavorm waarbij je in een diepe staat van ontspanning gebracht wordt. Je ligt tijdens de les op een matje en volgt mijn stem die je leidt door de visualisaties en ademoefeningen. De sessie wordt begeleid door klankschalen en andere etnische instrumenten.

Vrijdag 12 april a.s.

Yoga & Cacao
We starten deze workshop met een Cacao Ceremonie. Daarna stappen we op de yogamat voor een serie yang-houdingen om de energie te laten stromen. We brengen rust terug in het lichaam met yin yoga en een lange ontspanningsoefening.

Zondag 22 april a.s.

Vier (de) seizoenen

Bewust stilstaan bij en meebewegen met de wisseling van de seizoenen zorgt voor meer innerlijke rust en balans.

Lente: 22 maart – Lente Equinox; Vier de Lente!
Zomer: 21 juni – Midzomer; International Yoga Day
Herfst: Datum volgt – Herfst Equinox
Winter: Datum volgt – Kerst Meditatie

Persoonlijke groei

In de XL yogalessen gaan we dieper in op een bepaald thema. We nemen dan wat uitgebreider de tijd om de houdingen te ontdekken en je leert meer over de achtergrond. 

Workshops zijn bijeenkomsten van minimaal 1 1/2 uur tot een hele dag. Dit kan een yogales zijn maar ook een ander onderwerp hebben op het gebied van zelfontwikkeling en/of spiritualiteit. 

Als je graag wilt werken aan je persoonlijke groei, meer rust en balans wilt ervaren, jezelf beter wilt leren kennen of gewoon lekker wilt ontspannen en bewegen, doe dan eens mee.

"Elke les is altijd weer een feestje. Elke week anders en verrassend."

A. 

"Ik ben nog steeds heel blij dat ik Monique en haar yogapraktijk heb ontdekt op Instagram!"

Marijke

"Monique heeft een hele heldere en goed gestructureerde manier van begeleiden en coachen. Ze heeft een open blik, een groot empatisch vermogen en confronteert waar nodig. Bijzonder is haar vermogen om moeilijke en pijnlijke onderwerpen heel nuchter te benaderen, waarbij ze een milde vorm van humor inbrengt."

Elisa

"Wat ben ik blij met de yogalessen in Schalkwijk! Het heeft me dat nu toe al zoveel goeds gebracht. Dankzij jou lessen kan ik me weer ontspannen mijn gedachten even stil zetten en ze hebben mij geholpen me leven weer op de rit te krijgen na een ziekte proces. Heerlijk elke week even een uurtje voor mezelf en ik hoop dat ik de lessen nog vele jaren bij je mag volgen."

J. 

"Ik ben heel blij dat je hiermee bent begonnen op een mooie lokatie en ook de buitenlessen op het pleintje zijn heerlijk!"

L. 

"Monique is liefdevol, inuïtief en een goede luisteraar. Ze weet de juiste vragen te stellen die je tot nadenken aanzetten. De therapievorm die ze inzet om blokkades op te lossen zijn zeer effectief en verhelderend. Na een afspraak bij Monique ga je met veel nieuwe inzichten weer naar huis. Iedereen die vastloopt of niet begrijpt waar de emoties vandaag komen, die je tegen houden de volgende stap te zetten, is bij Monique aan het goede adres."

Yvette

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief