fbpx

Workshops & cursussen

Yoga, persoonlijke groei, spiritualiteit

Workshops & cursussen

Yoga & Sound – Int. Yoga Day
Op 21 juni vieren we International Yoga Day én het begin van de zomer. Deze XL les Yoga & Sound bestaat uit 2 delen. We starten met een lekker actieve yogales. Het 2e deel bestaat uit een lange Savasana (liggende ontspanning) begeleid door klankschalen, swaramandala en andere instrumenten.

Vrijdag 21 juni a.s.

Yoga in de Pullenhof
Ook deze zomer mogen we weer de matjes uitrollen in de mooie tuin van de Pullenhof. Niets zo lekker als yoga in de buitenlucht. De geluiden van vogels en insecten, de warmte van de zon en het ruisen van de wind voegen een extra dimensie toe aan je beleving van de yogales.

Vrijdag 28 juni en zondag 18 augustus a.s.

Kundalini Yoga
In de les wordt gewerkt met asana’s (yoga houdingen), pranayama (ademtechnieken) en meditatie. De asana’s zijn niet moeilijk maar worden wel in een behoorlijk tempo uitgevoerd, in combinatie met ademtechnieken. Dit zorgt er voor dat je chakra’s zich openen en de energie gaat stromen.

Dinsdag 9 juli a.s.

Cacao Ceremonie
Een Cacao Ceremonie is een oud ritueel. De heilzame cacao helpt je om oude pijn te helen, je hart te openen en je bewustzijn te vergroten. Tijdens deze ceremonie zoeken we de verbinding met Moeder Aarde. Het is zomer en de kracht van de natuur is op z’n sterkst.

Vrijdag 26 juli a.s.

Let your chakra’s move!
Met beweging, meditatie en muziek gaan we alle chakra’s langs. Je gaat ontdekken wat in jou mag gaan stromen, waar jouw hart je naar toe wil bewegen en wat jij van jezelf mag gaan laten zien. Geen vast omlijnde structuren maar vrij en ongeremd jezelf zijn. Deze workshop laat je levensenergie weer stromen.

Dinsdag 6 augustus a.s.

Adem & Meditatie
In deze les gaan we verschillende adem- en meditatietechnieken toepassen. Allemaal met als doel rust te brengen in je hoofd en overbodige spanning los te laten. Je gaat in deze les ervaren wat het effect is van verschillende ademtechnieken en je leert hoe je met meditatie en mindfulness je adem kunt beinvloeden.

Dinsdag 20 augustus a.s.

Yoga voor de Psoas
De psoas is een spiergroep die diep gelegen is tussen de wervelkolom en de bovenbenen. De psoas is belangrijk voor je mobiliteit, flexibiliteit en balans en reageert op emoties, gevoelens en stress. In deze les gaan we oefeningen doen om de psoas te ontspannen. Met een zachte aanpak voor een krachtig resultaat.

Dinsdag 3 september a.s.

Vier (de) seizoenen

Bewust stilstaan bij en meebewegen met de wisseling van de seizoenen zorgt voor meer innerlijke rust en balans.

Zomer: 21 juni – Midzomer; International Yoga Day
Herfst: Datum volgt – Herfst Equinox
Winter: Datum volgt – Kerst Meditatie
Lente: 22 maart – Lente Equinox; Vier de Lente!

Persoonlijke groei

In de XL yogalessen gaan we dieper in op een bepaald thema. We nemen dan wat uitgebreider de tijd om de houdingen te ontdekken en je leert meer over de achtergrond. 

Workshops zijn bijeenkomsten van minimaal 1 1/2 uur tot een hele dag. Dit kan een yogales zijn maar ook een ander onderwerp hebben op het gebied van zelfontwikkeling en/of spiritualiteit. 

Als je graag wilt werken aan je persoonlijke groei, meer rust en balans wilt ervaren, jezelf beter wilt leren kennen of gewoon lekker wilt ontspannen en bewegen, doe dan eens mee.

"Elke les is altijd weer een feestje. Elke week anders en verrassend."

A. 

"Ik volg nu zo'n driekwart jaar de Easy Yoga lessen bij jou en het bevalt me goed. Ik vind het echt elke keer heel ontspannend en ook een speciaal compliment voor elke week de mooie aankleding van het lokaal met bloemetjes, kaarsjes en wisselende lampen."

I. 

"Ik ben nog steeds heel blij dat ik Monique en haar yogapraktijk heb ontdekt op Instagram!"

Marijke

"Monique heeft een hele heldere en goed gestructureerde manier van begeleiden en coachen. Ze heeft een open blik, een groot empatisch vermogen en confronteert waar nodig. Bijzonder is haar vermogen om moeilijke en pijnlijke onderwerpen heel nuchter te benaderen, waarbij ze een milde vorm van humor inbrengt."

Elisa

"Wat ben ik blij met de yogalessen in Schalkwijk! Het heeft me dat nu toe al zoveel goeds gebracht. Dankzij jouw lessen kan ik me weer ontspannen, mijn gedachten even stil zetten en ze hebben mij geholpen m'n leven weer op de rit te krijgen na een ziekte proces. Heerlijk elke week even een uurtje voor mezelf en ik hoop dat ik de lessen nog vele jaren bij je mag volgen."

J. 

"Ik ben heel blij dat je hiermee bent begonnen op een mooie lokatie en ook de buitenlessen op het pleintje zijn heerlijk!"

L. 

"Monique is liefdevol, inuïtief en een goede luisteraar. Ze weet de juiste vragen te stellen die je tot nadenken aanzetten. De therapievorm die ze inzet om blokkades op te lossen zijn zeer effectief en verhelderend. Na een afspraak bij Monique ga je met veel nieuwe inzichten weer naar huis. Iedereen die vastloopt of niet begrijpt waar de emoties vandaag komen, die je tegen houden de volgende stap te zetten, is bij Monique aan het goede adres."

Yvette

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief