fbpx

Yoga Nidra

Diepe ontspanning

Yoga Nidra

Yoga Nidra, ook wel yogaslaap genoemd, is een yogavorm waarbij je in een diepe staat van ontspanning gebracht wordt. Je ligt tijdens de les op een matje en volgt mijn stem die je leidt door de visualisaties en ademoefeningen. Tijdens de sessie slaap je niet maar blijft je geest alert terwijl je lichaam in diepe rust is. Je bewustzijn komt tussen waken en slapen in met alle aandacht voor luisteren en voelen.

De les begint met wat ontspannings- en mindfulnessoefeningen om in je lijf en het moment te komen. Daarna mag je comfortabel op een matje gaan liggen. Vervolgens zet je je Sankalpa. Dit is je intentie of hartenwens voor de meditatie. Daarna hoef je niets anders te doen dan de stem te volgen en je over te geven aan totale ontspanning.

De ontspanning in Yoga Nidra is heel diep en staat gelijk aan 3-4 uur slaap. Yoga Nidra zorgt voor een beter contact met je zelf en kan je helpen in periodes van stress, vermoeidheid of slecht slapen.

Yoga Nidra & Thema
Deze lessen staan in het teken van een bepaald thema, bijvoorbeeld de tijd van het jaar. Ik neem je mee in een visualisatie op een reis in droombeelden. Dit zorgt voor inzichten en diepe ontspanning. Zie bij data wanneer deze les gegeven wordt.

Yoga Nidra & Klankschalen
Ik leid je met mijn stem op een reis door je lichaam en bespeel hierbij klankschalen en andere etnische instrumenten. De trillingen van de klanken resoneren met jouw eigen unieke trilling. Je zakt weg in een diepe meditatieve staat waar je inzichten en heling kunt vinden. Je hart gaat open, je gedachten komen tot rust en energie gaat stromen. Oude pijn en angst kunnen worden losgelaten en emoties getransformeerd.
Zie bij data wanneer deze les gegeven wordt. 

Praktisch:
Tijdens de Yoga Nidra lig je ontspannen op een matje. Om te zorgen dat je het niet koud krijgt trek je warme, gemakkelijk zittende kleding en sokken aan. Om lekker comfortabel te liggen kun je een dun matrasje of slaapzak, een kussen en een dekentje meenemen.

Contra indicatie: Je kunt niet deelnemen aan een les met klankschalen (zie hieronder bij data) als je zwanger bent, een pacemaker hebt, bij epilepsie en/of bij ernstige psychische klachten.

Dag & tijd:
Vrijdagavond van 19.30 tot 21.00 uur

Data:
26 januari – Yoga Nidra & Klankschalen
23 februari – Yoga Nidra & Klankschalen
12 april – Yoga Nidra & Klankschalen

Onder leiding van: Monique de Boer

Kosten: 
€25,00 p.p. Inclusief thee en wat lekkers

"Elke les is altijd weer een feestje. Elke week anders en verrassend."

A. 

"Ik volg nu zo'n driekwart jaar de Easy Yoga lessen bij jou en het bevalt me goed. Ik vind het echt elke keer heel ontspannend en ook een speciaal compliment voor elke week de mooie aankleding van het lokaal met bloemetjes, kaarsjes en wisselende lampen."

I. 

"Ik ben nog steeds heel blij dat ik Monique en haar yogapraktijk heb ontdekt op Instagram!"

Marijke

"Monique heeft een hele heldere en goed gestructureerde manier van begeleiden en coachen. Ze heeft een open blik, een groot empatisch vermogen en confronteert waar nodig. Bijzonder is haar vermogen om moeilijke en pijnlijke onderwerpen heel nuchter te benaderen, waarbij ze een milde vorm van humor inbrengt."

Elisa

"Wat ben ik blij met de yogalessen in Schalkwijk! Het heeft me dat nu toe al zoveel goeds gebracht. Dankzij jouw lessen kan ik me weer ontspannen, mijn gedachten even stil zetten en ze hebben mij geholpen m'n leven weer op de rit te krijgen na een ziekte proces. Heerlijk elke week even een uurtje voor mezelf en ik hoop dat ik de lessen nog vele jaren bij je mag volgen."

J. 

"Ik ben heel blij dat je hiermee bent begonnen op een mooie lokatie en ook de buitenlessen op het pleintje zijn heerlijk!"

L. 

"Monique is liefdevol, inuïtief en een goede luisteraar. Ze weet de juiste vragen te stellen die je tot nadenken aanzetten. De therapievorm die ze inzet om blokkades op te lossen zijn zeer effectief en verhelderend. Na een afspraak bij Monique ga je met veel nieuwe inzichten weer naar huis. Iedereen die vastloopt of niet begrijpt waar de emoties vandaag komen, die je tegen houden de volgende stap te zetten, is bij Monique aan het goede adres."

Yvette

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief