fbpx

Yoga voor de psoas

“Spier van de ziel”

Yoga voor de psoas

De psoas is een spiergroep die diep gelegen is tussen de wervelkolom en de bovenbenen. Deze spieren zorgen er voor dat jij je bekken, heupen en benen kunt bewegen. Dat je dus kunt staan, lopen, zitten, dansen en oefeningen kunt doen op de yogamat. De psoas is belangrijk voor je mobiliteit, flexibiliteit en balans.

De psoas heeft echter nog een belangrijke functie. Het reageert op emoties, gevoelens en stress. Daarom wordt in de yoga de psoas ook wel de spier van de ziel genoemd.

Een gespannen psoas kan lichamelijke klachten veroorzaken zoals rugpijn, problemen met stabiliteit, pijn in knieën of heupen maar ook blaasklachten en ademhalingsproblemen. Daarnaast houdt de psoas niet verwerkte emoties vast.

In deze les gaan we oefeningen doen om de psoas te ontspannen. Daarbij gaan we ook voelen welke onverwerkte emoties en stress we hebben opgeslagen. Met een zachte aanpak voor een krachtig resultaat.

Praktisch:
Trek kleding aan die comfortabel zit en waarin je makkelijk beweegt. Bijvoorbeeld een legging met t-shirt en vest.  Neem ook een paar warme sokken mee en eventueel een hoofdkussentje en dekentje.

Datum & tijd:
Dinsdag 3 september a.s. van 20.30 tot 21.45 uur

Onder leiding van: Monique de Boer

Kosten: 
€22,00 p.p.

"Elke les is altijd weer een feestje. Elke week anders en verrassend."

A. 

"Ik volg nu zo'n driekwart jaar de Easy Yoga lessen bij jou en het bevalt me goed. Ik vind het echt elke keer heel ontspannend en ook een speciaal compliment voor elke week de mooie aankleding van het lokaal met bloemetjes, kaarsjes en wisselende lampen."

I. 

"Ik ben nog steeds heel blij dat ik Monique en haar yogapraktijk heb ontdekt op Instagram!"

Marijke

"Monique heeft een hele heldere en goed gestructureerde manier van begeleiden en coachen. Ze heeft een open blik, een groot empatisch vermogen en confronteert waar nodig. Bijzonder is haar vermogen om moeilijke en pijnlijke onderwerpen heel nuchter te benaderen, waarbij ze een milde vorm van humor inbrengt."

Elisa

"Wat ben ik blij met de yogalessen in Schalkwijk! Het heeft me dat nu toe al zoveel goeds gebracht. Dankzij jouw lessen kan ik me weer ontspannen, mijn gedachten even stil zetten en ze hebben mij geholpen m'n leven weer op de rit te krijgen na een ziekte proces. Heerlijk elke week even een uurtje voor mezelf en ik hoop dat ik de lessen nog vele jaren bij je mag volgen."

J. 

"Ik ben heel blij dat je hiermee bent begonnen op een mooie lokatie en ook de buitenlessen op het pleintje zijn heerlijk!"

L. 

"Monique is liefdevol, inuïtief en een goede luisteraar. Ze weet de juiste vragen te stellen die je tot nadenken aanzetten. De therapievorm die ze inzet om blokkades op te lossen zijn zeer effectief en verhelderend. Na een afspraak bij Monique ga je met veel nieuwe inzichten weer naar huis. Iedereen die vastloopt of niet begrijpt waar de emoties vandaag komen, die je tegen houden de volgende stap te zetten, is bij Monique aan het goede adres."

Yvette

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief