fbpx

Yoga in Schalkwijk

Hatha Yoga, Yin Yoga, Easy Yoga, Yoga Nidra

Welkom op de yogamat

Met yoga maak je even – letterlijk – pas op de plaats en gun je jezelf een moment van rust. Het regelmatig beoefenen van yoga houdt je lichaam flexibel en in goede conditie. Hierdoor ga je je fitter voelen en krijg je meer energie. Daarnaast zorgt yoga dat je meer rust in je hoofd krijgt. Stress en spanning krijgen minder vat op je en je gaat beter slapen.

Hatha Yoga

Hatha Yoga is de klassieke yogavorm zoals deze al duizenden jaren beoefend wordt. Een les bestaat uit dynamische en statische houdingen die worden gekoppeld aan de ademhaling. Aangevuld met ontspannings technieken en ademhalingsoefeningen.

Het doel van Hatha Yoga is het brengen van balans tussen actie en rust, in- en uitademen, lichaam en geest, inspanning en ontspanning. 

De les is geschikt voor zowel beginners als mensen die al langer yoga beoefenen.

Yin Yoga

Yin Yoga is gericht op het ontspannen van de spieren en het dieper liggende bindweefsel. Door de houdingen lang aan te houden (3-5 min) heb je tijd je grenzen te verkennen en te voelen wat er in je lichaam gebeurt. Het bindweefsel wordt langzaam gerekt en gehydateerd en de gewrichten versoepelen. De houdingen worden vooral zittend en liggend uitgevoerd met gebruik van props (bolster en blokken).  

Deze les is geschikt als je veel sport (yang), een zittend beroep hebt, last hebt van stijve spieren en gewrichten en/of als je graag diepe ontspanning wilt ervaren.

Easy Yoga

Easy Yoga is een zachte vorm van Hatha Yoga gecombineerd met elementen uit andere rustige stromingen zoals Yin Yoga en mindfulness. De houdingen zijn rustig en er wordt veel aandacht besteed aan ontspanning en meditatieoefeningen.

Het doel van Easy Yoga is bewustwording van het eigen lichaam, het leren herkennen van spanning en toelaten van ontspanning. 

Deze les is geschikt als je begint met yoga, herstellend bent van een blessure, burn-out of ziekte en/of als je houdt van een rustige yogales.

2 lessen voor €10,00

Proefpakket yoga

Ik geloof dat je meer dan 1 les nodig hebt om te ontdekken wat yoga is en wat het voor jou kan betekenen. Daarom bied ik een proefpakket van 2 lessen aan.

Kom 2 lessen naar keuze uitproberen en maak kennis met yoga in Schalkwijk.

Ga naar het lesrooster, kies de les die je wilt volgen, kies “boek nu” en kies vervolgens voor “Proefpakket”. Volg de stappen door het betaalsysteem (Ideal). Je kunt vervolgens direct ook je 2e proefles boeken.

Uit je hoofd, in je lijf

Als je de de hele week druk bent met werk, gezin, mantelzorg en/of sociale verplichtingen kost het veel energie om alle ballen in de lucht te houden.  Heb jij moeite met ontspannen en verlang je naar meer rust en balans? Yoga kan jou helpen!

Met yoga herstel je de balans tussen je hoofd en je lichaam. Het brengt je (weer) in contact met je gevoel en maakt je veerkrachtig. Je leert spanning herkennen en loslaten.

Wat yoga echt is kun je alleen ervaren door het te doen. Kom eens meedoen en ontdek het zelf.

Yoga Nidra

Tijdens een Yoga Nidra les word je in een diepe staat van ontspanning gebracht. Je ligt op een matje en volgt de stem die je leidt door de visualisaties en ademoefeningen. Je geest blijft alert terwijl je lichaam in diepe rust is.
Het doel van Yoga Nidra is het leren omgaan met prikkels en tegelijkertijd in rust blijven.

Deze les wordt regelmatig aangeboden en is geschikt als je beter wilt slapen, wilt leren omgaan met spanning en stress en/of als je even heerlijk wilt ontspannen.

Personal Yoga

In een privé les yoga is alle aandacht voor jou. De les wordt helemaal afgestemd op jouw wensen en behoeften.

Een privé les kan fijn zijn als opstap naar een groepsles, als je een blessure hebt of herstellend bent van ziekte of burn-out. Ook in een stressvolle periode kan het fijn een moment te hebben voor jezelf. Om te leren ontspannen en de balans te herstellen.

Yoga op maat

Het is mogelijk een yogales of workshop op maat te laten verzorgen. Bijvoorbeeld als uitje met vriendinnen of als onderdeel van een teamsessie of bedrijfsdag. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Praktisch

  • Een afspraak kan tot 24 uur voor aanvang kosteloos worden verplaatst of geannuleerd.
  • Trek makkelijk zittende kleding aan en neem een extra paar sokken en een vest of trui mee.
  • Drink 24 uur voor en na een behandeling geen alcohol

"Elke les is altijd weer een feestje. Elke week anders en verrassend."

A. 

"Ik volg nu zo'n driekwart jaar de Easy Yoga lessen bij jou en het bevalt me goed. Ik vind het echt elke keer heel ontspannend en ook een speciaal compliment voor elke week de mooie aankleding van het lokaal met bloemetjes, kaarsjes en wisselende lampen."

I. 

"Ik ben nog steeds heel blij dat ik Monique en haar yogapraktijk heb ontdekt op Instagram!"

Marijke

"Monique heeft een hele heldere en goed gestructureerde manier van begeleiden en coachen. Ze heeft een open blik, een groot empatisch vermogen en confronteert waar nodig. Bijzonder is haar vermogen om moeilijke en pijnlijke onderwerpen heel nuchter te benaderen, waarbij ze een milde vorm van humor inbrengt."

Elisa

"Wat ben ik blij met de yogalessen in Schalkwijk! Het heeft me dat nu toe al zoveel goeds gebracht. Dankzij jouw lessen kan ik me weer ontspannen, mijn gedachten even stil zetten en ze hebben mij geholpen m'n leven weer op de rit te krijgen na een ziekte proces. Heerlijk elke week even een uurtje voor mezelf en ik hoop dat ik de lessen nog vele jaren bij je mag volgen."

J. 

"Ik ben heel blij dat je hiermee bent begonnen op een mooie lokatie en ook de buitenlessen op het pleintje zijn heerlijk!"

L. 

"Monique is liefdevol, inuïtief en een goede luisteraar. Ze weet de juiste vragen te stellen die je tot nadenken aanzetten. De therapievorm die ze inzet om blokkades op te lossen zijn zeer effectief en verhelderend. Na een afspraak bij Monique ga je met veel nieuwe inzichten weer naar huis. Iedereen die vastloopt of niet begrijpt waar de emoties vandaag komen, die je tegen houden de volgende stap te zetten, is bij Monique aan het goede adres."

Yvette

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief